Duurzaam

Energie besparen is Hot! Er zijn verschillende maniern om zowel uw energie regekening om laag te krijgen als het milieu te besparen. Zo kunt u kiezen voor duurzaam verwarmen, duurzaam warm water en duurzaam ventileren. Hieronder een uitleg.

A-label pomp

Een hoog rendementspomp, of ook wel A-label pomp genoemd, wordt in 2015 voor elk type CV-ketel of vloerverwarmingunit verplicht! De circulatiepomp is vaak een stroomvreter! De taak van een circulatiepomp bestaat uit het doen circuleren van het water van de CV ketel naar de radiatoren (of de convectoren). De circulatiepomp van de centrale verwarming werkt geruisloos, dus onopgemerkt. Zodra de pomp in werking is, valt het niet op dat dit een grote energieverbruiker is, maar een circulatiepomp verbruikt over het algemeen vrij veel stroom; 5 tot 10% van de elektriciteitsfactuur van een woning betreft het stroomverbruik van de pomp. Gelukkig kunt u dit verbruik beperken! Verwarmingsinstallaties werden voorheen uitgerust met een standaard circulatiepomp die altijd met dezelfde snelheid aan de slag moest (met een vermogen van 70-80W) gedurende het hele stookseizoen (tot 6.000 uur per jaar). Een eenvoudige berekening leert dat het jaarlijks stroomverbruik kan oplopen tot ± 450 kWh; dat is meer dan het verbruik van recente koelkasten, wasmachines of vaatwasmachines. Moderne installaties zijn doorgaans uitgerust met een circulatiepomp met 3 snelheden (en een vermogen van 25 tot 75W). Bij een ononderbroken werking verbruikt de pomp tussen 150 en 300 kWh per jaar (op basis van een stookseizoen van 6.000 uur). Deze hoog rendementspomp heeft dus een aanzienlijk lager verbruik.

Mechanische ventilatiebox

De nieuwe generatie ventilatoren zijn 83% zuiniger dan uw huidige. U moet weten dat uw afzuiger( ventilatiebox) 365 dagen per jaar draait. Doe dit met een nieuwe en u bent dus een stuk voordeliger in uw verbruik uit... vraag bij ons naar de mogelijkheden voor uw huis.

Storing melden

Wat te doen als uw CV-ketel niet meer werkt of als er zich een storing voordoet

  • Check wat de CV-ketel ter diagnose aangeeft (storingsmelding)!!
  • Controleer of de ketel voldoende waterdruk heeft; de installatie dient minimaal op 1 bar te staan
  • Bel tijdig om de storing door te geven!!
  • Meld welk merk en type cv toestel u heeft
  • Van Maandag/ Donderdag tussen 17:30 en 19:30 uur kunt u het best bellen voor een onderhoudsafspraak!!
  • Let op!! Er wordt niet op Whatsapp berichten gereageerd, u kunt beter bellen.

06-14447486

015-2853380

buy herpes medication online firstmedmart.com/buy-valacyclovir-online-without-prescription-valtrex-cost
indomethacin online